In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

ObjectX

 • IMG_1704.JPG

 • IMG_1769.JPG

 • IMG_1772.JPG

 • IMG_1777.JPG

 • IMG_1790.JPG

 • IMG_1794.JPG

 • IMG_1803.JPG

 • IMG_1737.JPG

 • IMG_3083.jpg

Вторник, 22 Јануари 2013 14:47

Прилеп ќе добие скејт парк

Една од основните цели при функционирањето на ЛС е создавање услови за правилен психо - физички развој на децата и младите луѓе.


За остварување на тоа од пред 7 години започнавме со изградба на игралишта во сите делови од градот, терени за мал фудбал од кои дел покриени со вештачка трева, кошарка, повеќенаменски простори. Како продолжување на тие активности е изработката на проект, а сега и објавувањето на тендерот за изградба на скејт парк на тревнатиот простор пред салата Македонија.

Скејт паркот ќе биди со површина од 1331м2 и ќе може да се користи за возење на скејтборд, ролери или BMX велосипеди. Исто така просторот ќе може да се користи и за разни други културни случувања или спортски натпревари.

Скејтпаркот ќе се состои од повеќе делови како функционални целини. Бетонските површини ќе бидат околу 900м2 и функционално ќе бидат поделени на дел за почетници кој што ќе го сочинуваат рампи, скали, метални препреки и огради, помали надвишувања и аморфен базен со различна длабочина од 80см па се до 2м. Одделен од него ќе биди делот за искусни кој што ќе биде базен со аморфна форма и со длабочина од 2м која што максимално се зголемува до 3м.

Бетонските површини меѓусебно ќе бидат поврзани со тревната површина. Оваа идеја беше предложена на денот на идеи од група млади луѓе.

Media

2 comments

 • Comment Link AlixBoxingKok Среда, 06 Февруари 2013 11:58 posted by AlixBoxingKok

  cialis 10 mg o 20 mg

  levitra prezzo dimezzato

  prezzo clomid

  prezzo propecia generico

  viagra generico

 • Comment Link TuhKayavy Четврток, 31 Јануари 2013 11:50 posted by TuhKayavy

  =

Leave a comment

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.