In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

ObjectX

  • IMG_1704.JPG

  • IMG_1769.JPG

  • IMG_1772.JPG

  • IMG_1777.JPG

  • IMG_1790.JPG

  • IMG_1794.JPG

  • IMG_1803.JPG

  • IMG_1737.JPG

  • IMG_3083.jpg

Вторник, 22 Јануари 2013 13:59

ОхридСкај: Голем број инспектори ги чешлаат прилепските дуќани

Прилепските дуќани денеска се мета на пазарната инспекција, откако Министерството за финансии забележало необичен пад на продажбата во прилепската чаршија.

Утринава цел автобус инспектори од Штип и Источна Македонија се истовариле во чаршијата и ги обиколувале продавниците, а на дуќанџиите им објаснувале дека тезгите мораат да бидат темелно прочешлани затоа што последниве 2 месеци продажбата се значително се намалила, јави порталот „ОхридСкај“.

Како што пишува овој портал, во процес на затворање се 24 дуќани и фирми во центарот на Прилеп, кои биле силно погодени од лошата финансиска состојба и падот на малопродажбата. Прометот на малопродажбата во прилепксата чаршија оваа година доживува криза и е намален за 40 отсто во споредба со минатата година, пишува ОхридСкај.

Извор: +Инфо

Media

Leave a comment

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.